Reviews

“Gedegen voorbereiding, echt verdiept in business(unit) specifieke zaken. Leuke workshop met goede opbouw. Procesmatig ons goed ondersteund. Professionele, maar ook persoonlijke aanpak.”

Pricewaterhouse Coopers, Dhr. H.D.M. Plomp

“Als we er nu niet uitkomen bij het schrijven van onze berichten zeggen we: misschien moet je het schilderen! We zien het resultaat nog iedere dag in vier prachtige schilderijen. Leuk om andere kant van je collega’s te ontdekken.”

Algemeen Nederlands Persbureau, Rennie Rijpma

“Het Schildersbedrijf is bij het Ministerie ingezet tijdens een aftrapbijeenkomst, na reorganisatie van de Bedrijfsvoering. De voorbereidingstijd was kort, Het Schildersbedrijf bracht de kennis en ervaring mee om binnen korte tijd een zeer passende uitwerking te maken van de opdracht. Groot inlevingsvermogen; de vertaalslag naar concept en  schilderopdracht sloeg de spijker op de kop. Creativiteit van medewerkers werd getriggerd. Door het werken in kleine groepen leerden medewerkers elkaar kennen en werd de basis voor nieuwe samenwerking gesmeed. Professionele begeleiding. Een zeer geslaagde workshop waar wij nog dagelijks aan herinnerd worden: de 26 schilderijen die tijdens de aftrap werden gemaakt, sieren nu de muren van onze kersverse directie!”

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Johan Maas, directeur Bedrijfsvoering

“Insteek van onze dag: mensen uit hun dagelijkse routine halen en anders naar zaken laten kijken. Weerstand verdween gaandeweg. Goede sfeer, openhartige gesprekken en schilderijen om voor altijd op terug te kijken.”

Inspectie Verkeer en Waterstaat, Nancy Bongers

“Mooie uitlaatklep om bepaalde organisatiebeelden op een subtiele manier te uiten.”

Holland Casino, Raymond Heus

“Geslaagde workshop. Dankzij grondige voorbereiding als team lekker aan de slag gegaan met het thema. Schildersangst werd overwonnen door van start te gaan tekenoefeningen. Schilderen viel erg mee. We hebben 2 mooie doeken aan de muur van onze ruimte hangen.”

Fortis Verzekeringen, Gert Jan van Halem

“Het Schildersbedrijf wist onze bedrijfsstrategie op een perfecte manier te vertalen naar een creatief concept!”

Q Consult bedrijfskundig advies, Esther Teunissen

“Inspirerend en confronterend. Veel van en over elkaar geleerd.”

De Hypotheker, Dhr. E. Boogerd

“Inspirerende workshop waar collega’s elkaars visie op het werk leerden kennen. Op speelse wijze in ruimtegevende omgeving en onder deskundige begeleiding. Prettig intakegesprek waarin echt met ons werd meegedacht. Klasse!”

Diakonessenhuis Utrecht, Sylvia Jans

“Ludieke afsluiting van onze jaarevaluatie. Het Schilders Bedrijf slaagde er in ons te brengen tot het maken van een betekenisvol gezamenlijk schilderij. Onze top samenwerking bewees zich ook creatief. Een onthullende dag waar ieder enthousiast op terugkijkt.”

ABN AMRO Customer Contact Center, Dhr. H. Huijzer

“Interessant om te zien hoe de leden van ons nieuwe team zich tijdens het schilderen opstelden. Leuk om op muziek een gezamenlijk schilderij te maken.”

Bakerstreet, Carolien Slijboom

“Afsluiting van onze afdelingsdag. Door reorganisatie wordt onze afdeling groter. Thema voor het schilderen: waar staan we nu en waar willen we uitkomen. Bezielende begeleiding van kunstenaars. Ieder verloor zijn schroom en heeft met enthousiasme gewerkt. Het resultaat mocht er zijn!”

Gemeente Nieuwegein, mevr. J. Verwey

“Gezellig, hartelijk en actief met een kunstzinnig resultaat. Elkaar weer iets beter leren kennen. Flexibele en zeer professionele aanpak.”

Schyns Advocaten, Marcel Schyns

“In de workshop Schilderen op muziek wordt concreet vorm gegeven aan samenwerking. Onder de indruk hoe goed er vooraf naar onze wensen is geluisterd. Workshop sloot naadloos aan bij ons programma. Er werd geïnspireerd sturing gegeven aan het proces. Organisatorisch uitstekend geregeld.”

St. Christophorus, Annemarie de Lange

“Spelenderwijs ontdekken dat je portret kunt schilderen. Persoonlijke begeleiding, introductie op portretten in de schilderkunst, je collega beter leren kennen, je angsten overwinnen, model staan voor elkaar en tot slot, het weggeven van een persoonlijk, eigenhandig gemaakt portret. Onvoorstelbaar leuk en leerzaam.”

Universiteit Maastricht, Hilde Krul

“Schilderen op Muziek is ook voor mensen die niets met schilderen of kunst hebben een heerlijke uitlaatklep. Professionele begeleiding van kunstenaars die enthousiast over hun vak vertellen. Aangename en relaxte workshop, goed voor het groepsgevoel. Door de muziek wordt het een zéér vrolijk geheel.”

Vellekoop en Meesters BV Advocaten, Jeroen Loeff

“Genoten van creatieve middag met de Staf. Spannend om van elkaar een portret te maken. Je bekijkt elkaar opeens heel anders dan je normaal doet. Iedereen kwam ’los’ en onder ons bleken echte creatieve talenten.”

MEE Zeeland, Saskia van der Weel

“Portretten schilderen van collega´s leverde hilarische en verrassende momenten op. Interessant om te zien hoe een collega tegen je aankijkt. Goede adviezen over het schilderen en voldoende tips om een geslaagd portret te maken.”

NOC NSF, Christel Nekkers

“Actief bezig geweest met de eigen competenties, die tot uiting kwamen in kleurkeuze met een zelfportret als tastbaar eindresultaat . Professionele verzorging van de workshop.  Vooraf zorgvuldig wensen en mogelijkheden doorgesproken. Met goede adviezen. Tijdens de workshop word je over de drempel geholpen om de eerste streek op doek te zetten. Goede programma opbouw.”

Nutricia Nederland BV, Mevr. M. Brand

“In groepsverband werken aan een schilderij dat de essentie van het bedrijf uitbeeld is een zeer goede vorm van teambuilding. Mooie schilderijen die de muren van ons pand sieren herinneren ons iedere dag aan het gevoel van saamhorigheid en dit leuke uitje. Uistekende begeleiding, flexibel en pro actief.”

WIJ Special Media, Mevr. A. Schuttert

“Als afsluiting van een dag teambuilding gingen we ons team visualiseren op het doek. Het uitje was zeer geslaagd, met name omdat de drempel om te gaan schilderen uiteindelijk veel lager bleek dan we dachten.”

GE Healthcare, Ron Vossen

“Creatieve workshop met serieuze ondertoon. Leuk om te zien hoe ons team zich inzet om in woord en vooral beeld aan te geven wie we zijn en waar we staan. Leuke dingen naar boven en goed om met elkaar eens, onder andermans leiding, te praten over ons bedrijf en team.”

Staro Bos – en natuurbeheer, Erik van der Staak

“Focus op de toekomst van onze organisatie mét onze nieuwe directeur, de toekomst te visualiseren in beelden. Een hele ervaring om samen beeldend bezig te zijn.Voor alle medewerkers een enorme kick om samen zo’n groot doek te beschilderen.”

NFK, Mevr. Vreni Künzli

“Gezellige dag voor onze consulting secretaresses. Schilderijen hangen op de secretariaten. Leuke workshop, onder goede begeleiding.”

Capgemini Nederland, Anky van den Berg

“Maatwerkworkshop op ons verzoek. Vooraf is er creatief en persoonlijk met ons meegedacht. Niets was te gek. We stelden het op prijs als het programma aan zou sluiten bij de realiteit van ons dagelijkse werk: de Woningbouwvereniging. Uiteindelijk  is iedere deelnemer uitgedaagd om het huis van de toekomst te schilderen. De schilderijen vormen samen de gedroomde wijk van Amerongen en hangen in ons kantoor.”

Woningbouwvereniging Amerongen, Alice Hoogvliet-Legendal

“Op een ontspannen manier leerden we naar elkaar te kijken en te tekenen en hadden we in ons achterhoofd dat het geleerde ook direct toepasbaar was voor een klas met kinderen. Zelf leerde ik de mensen in mijn team beter kennen. Een ervaring rijker en met een leuk resultaat zijn we naar huis gegaan. Onze portretten sieren onze teamkamer.”

Basisschool Schepershoek, Joke van Vliet