cyanotype-workshop

Cyanotype Workshops

Memories in Blue, workshop Cyanotype. Blauwdrukken in 1 dag.

Magische techniek

Maak kennis met de bijzondere techniek van het Cyanotype printen, de allereerste vorm van fotokopiëren. Een oude techniek waarmee je door voorwerpen, planten en negatieven op lichtgevoelig papier te belichten, karakteristieke cyaan blauwe prints maakt. Tijdens de workshop oefen je de techniek. Heb jijook een schoenendoos met foto’s? Geef jouw foto’s de ‘’blues” met deze magische techniek. Je gaat naar huis met een aantal zelfgemaakte collages in blauwdruk.

Voor amateurs en professionals

Deze workshop is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. De techniek is niet moeilijk en de eindresultaten zijn prachtig. Iedereen kan deelnemen en iedereen kan het leren. Voor professionals , grafisch ontwerpers, stoffenontwerpers, illustratoren en kunstenaars kan deze techniek een eyeopener zijn of een hernieuwde kennismaking met deze oldschool fototechniek.

Memories in Blue

Het maken van blauwdrukken van oude nostalgische foto’s kan meerwaarde hebben voor wie bezig is met levensboeken en het optekenen van levensverhalen. De Cyanotypeprints van foto’sleveren sprankelende illustraties op voor het levensverhaal .

Op atelier en op locatie

Je bent van harte welkom op het atelier in Utrecht. Kleine groep, minimaal 4, maximaal 6 personen.
Kosten € 65,00 per persoon, inclusief materiaal en lunch. Je kunt je ook individueel inschrijven op workshopdata. Op verzoek kan deze workshop ook op locatie worden verzorgd.

Extra informatie en workshopdata kun je aanvragen via het contactformulier.